Získávání informací o zaměstnavatelích

Získávání informací o zaměstnavatelích

Přišel čas na změnu práce. Vybíráte z množství pracovních nabídek, zvažujete jistě náplň práce, výši mzdy, lokalitu, možnosti flexibilní práce. Možná jste už ve výběrovém řízení postoupili k pohovoru. Máte ale dostatek informací o vašem potenciálním zaměstnavateli?
 
 Ať už hledáte novou práci nebo se připravujete na svůj první pohovor, získat dostatek informací o firmě, do které se hlásíte, je klíčové. Úspěch při pohovoru závisí nejen na vašich zkušenostech a schopnostech, ale také na tom, kolik toho o firmě víte.
 

Příprava je klíčem k úspěchu

Znalost výhod a slabých stránek zaměstnavatele vám pomůže lépe se rozhodnout a klást informované otázky během pohovoru. To ukáže, že jste se na pohovor důkladně připravili a že máte skutečný zájem o danou pozici. Co zjistit před pohovorem?
 
Činnost společnosti: Co firma dělá a jakým způsobem?
Finanční situace: Expanduje firma nebo je v útlumu?
Konkurence: Kdo jsou hlavní konkurenti?
Volná místa: Jaké pracovní pozice firma momentálně obsazuje? 
Požadavky: Jaké vzdělání a zkušenosti jsou požadovány?
Vaše přidaná hodnota: Co můžete firmě nabídnout? 
 

Zdroje informací

Díky internetu máte přístup k obrovskému množství informací. Prozkoumejte webové stránky společnosti, sociální sítě, výroční zprávy a recenze zaměstnanců na platformách jako Glassdoor nebo Indeed.
 

Buďte iniciativní

Prostřednictvím LinkedIn můžete získat informace o lidech, kteří ve firmě již pracují. Můžete si například prohlédnout profil osoby, se kterou se máte setkat, a podívat se na její pracovní historii ve firmě a hlavní náplň práce. Využijte své kontakty, poptejte se v okruhu vašich známých na reference o společnosti. Čtěte odborná periodika a sledujte aktuální trendy v odvětví.
 

Spolupracujete s personální agenturou?

Spolupráce se zprostředkovatelem práce, potažmo s personálním konzultantem, vám odkrývá další možnost, jak se dozvědět více nejen o firmě, ale i o osobě, se kterou se potkáte, případně o týmu, jehož budete součástí. Konzultant personální společnosti může vědět o společnosti a jejích zvyklostech mnoho, využijte tedy tuto příležitost a požádejte vašeho konzultanta o co nejvíce detailů.
 

Nastavte si strategii

Vypracujte si cílenou strategii pro zjišťování informací. Identifikujte odvětví, ve kterém chcete pracovat, a vytipujte si potenciální zaměstnavatele. Zjistěte konkrétní osoby, které vám mohou poskytnout více informací nebo nabídnout příležitost k pohovoru. Pokud společnost, ve které byste rádi pracovali, nemá momentálně volná místa vypsaná, nezoufejte. Propojte se s příslušnými osobami přes linkedin, sledujte jejich aktivitu a vytrvejte.
 
Jste připraveni udělat další krok ve vaší kariéře. Podívejte se na aktuální volná místa online
 
 

CZ_RB_Social

Spojte se s námi na sociálních sítích